Tartus tabatud liiklushuligaan veedab järgmised kaks ja pool aastat vangis (2)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Roolijoodik.
Roolijoodik. Foto: Sille Annuk

Eelmisel reedel tabasid politseinikud tähelepaneliku inimese vihje peale Tartus juhtimisõiguseta joobes roolikeeraja ja viisid ta arestimajja. Korduvalt joobnuna autorooli kippunud mehele määras kohus nüüd karistuseks enam kui kahe ja poole aasta pikkuse reaalse vangistuse.

Ööl vastu 5. juunit sai politsei väljakutse Kaunase puiestee kortermaja juurde, kuhu oli äsja sõidukiga saabunud joobetunnustega juht. Teatele reageerinud korrakaitsjad esiti masinat hoone eest ei leidnud, ent mõne hetke pärast saabus tähelepaneliku teataja kirjeldatud masin taas nimetatud paika. Sõidukile anti peatumismärguanne, mispeale juht oma auto ka peatas ning sellest väljus.

Politseinikud tuvastasid roolis olnud 37-aastasel mehel raske joobe, lisaks selgus, et tal puudub juhtimisõigus. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati arestikambrisse kainenema ja kohut ootama.

Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Anita Peiponen rääkis, et kuigi 37-aastasel mehel pole kunagi juhtimisõigust olnudki, on politseinikud teda nii oma tavapärase töö kui ka tähelepanelikelt kaasliiklejatelt laekunud vihjetele peale korduvalt autoroolist tabanud ning seda eeskätt olukordades, kus ta on olnud raskes joobes. Uurija sõnul puuduvad alatasa autorooli kippunud mehel liikluses turvaliseks osalemiseks teoreetilised teadmised, aga ka praktiline sõidukogemus.

Ringkonnaprokuratuuri prokurör Kaire Hänilene lisas, et meest on joobes juhtimise eest karistatud eelmise aasta mais ning juhtimisõiguseta sõitmise eest tänavu mais. «Nende kuritegude eest mõistetud karistused ei olnud uue kuriteo toimepanemise ajaks veel kustunud. Seetõttu tegi prokuratuur ettepaneku meest karistada reaalse vangistusega. Kohus nõustus selle seisukohaga ja nüüd tuleb mehel liitkaristusena järgmised kaks ja pool aastat veeta vanglas,» selgitas Hänilene.

«Kuna tegemist on süsteemsete rikkumistega ja ükski senine karistus mehe käitumist muutnud ei ole, siis on temalt mõneks ajaks vabaduse võtmine ainuvõimalik viis näitamaks, et tarbetute riskide võtmisel ja pideval kaasliiklejate ohustamisel on tagajärjed,» lisas prokurör.

Kohtuotsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles