Tartu ettevõte astus suure sammu loodussäästlikuma tootmise poole

Tartu Postimees
Copy
Estiko Grupi Estiko-Plastar tootmishoone Tartus.
Estiko Grupi Estiko-Plastar tootmishoone Tartus. Foto: Margus Ansu

Estiko gruppi kuuluv Estiko-Plastar pälvis esimese pakkematerjalide tehasena Baltikumis ISCC sertifikaadi, mis annab võimaluse hakata tootma taastuvast toorainest valmistatud materjali.

Estiko-Plastari juhataja Eveli Opmani sõnul kuulub roheline mõtlemine tänapäevase tootmise juurde ning ISCC (The International Sustainability & Carbon Certification) sertifikaat annab selleks suurepärase võimaluse.

«Taastuvast toorainest valmistatud materjalid on tulevikusuund ning kasvav trend. Kliendid tunnevad selle vastu järjest rohkem huvi ning vastutustundliku ettevõttena on meil võimalus olla selles valdkonnas teerajaja ja pakkuda jätkusuutlikke lahendusi,» lausus Opmann.

ISCC sertifikaat võimaldab Estiko-Plastaril pakendeid toota materjalist, mis on tehtud taastuvast toormest, näiteks biomassist. Samuti annab ISCC sertifikaat õiguse kasutada pakkematerjali tootmisel juba kasutatud pakendeid ehk töödeldud plastprügi.

«Me saame vähendada fossiilsel kütusel põhineva materjali tarbimist ning asendada need taastuval toormel põhineva materjaliga. Kui saame hakata oma tootmises kasutama ka materjale, mis on saadud prügi töötlemisest, on see pea täiuslik ringmajandus,» selgitas Opmann.

The International Sustainability & Carbon Certification on rahvusvaheline biomassi ja bioenergia tootmise programm, mis keskendub maakasutuse jätkusuutlikkusele, jälgitavusele ja kasvuhoonegaaside kontrollimisele kogu tarneahelas.

ISCC materjalide tutvustamiseks korraldab Estiko-Plastar 11. ja 17. juunil kaks veebiseminari, kus uutest lahendustest räägivad ettevõtte eksperdid Taavi Tikk ja Tõnis Paara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles