Tartu 2024 tiimi dirigent tutvus tartlastega Metallica kontserdi ettevalmistamise ajal

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Priit Mikk seisab Vanemuise suure maja ees, selja taga sama teatri orkestri dirigendi, helilooja Eduard Tubina skulptuur.
Priit Mikk seisab Vanemuise suure maja ees, selja taga sama teatri orkestri dirigendi, helilooja Eduard Tubina skulptuur. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal tuli SAst Tartu 2024 teade, et sama sihtasutuse juhatuse liikmeks ja juhiks on valitud 34-aastane tallinlane Priit Mikk, kes asub ametisse 1. juulil. Pressiteates ei olnud aga kirjas, mida ta kavatseb teha kultuuripealinnaks ettevalmistuse ajal, millise tempo ja dünaamika annab ta Tartu 2024 tiimile nende dirigendina, kuidas on tal suhted tartlastega. Soov seda teada andiski põhjuse teda intervjueerida.

Mis on teil kavas teha lähemal ajal?

Olen hingelt meeskonnamängija ja seepärast saab mu esimeseks tööks juuli alguses aru saada, mida ja kuidas on teinud need, kes on kultuuripealinnaks kandideerimist ja ettevalmistusi siiani vedanud. Sellest lähtuvalt hakkame üheskoos sihtasutust ja kogu projekti arendama. Ega ma täna seal ju tööl veel ei ole ja mul ei ole tehtust detailset vaadet, kuigi üldine pilt on ees. See ongi mu lähiaja plaan – detailidena sellest kõigest aru saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles