Linn jagab miljööväärtuste hoidmiseks 30 000 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus jagab taas restaureerimistoetusi ning ootab linlaste taotlusi kuni 1. märtsini.

Kuna miljööväärtusega alad on linna kaitse all ja nendel aladel on ehitustööd linna poolt esitatavate restaureerimisnõuete tõttu kallimad, siis jagab linn nimetatud alade hoonete korrastamiseks restaureerimistoetusi, ütles linnavalitsuse pressiesindaja Mihkel Lendok.

Toetust saab taotleda enne 1944. aastat ehitatud ehitiste arhitektuursete originaaldetailide (aknad, välisuksed, nende piirdelauad, luugid, fassaadikaunistused, varikatused, verandad, rõdud, trepid, katusetornid, erkerid ja dekoratiivsed piirdeaiad) restaureerimiseks ja taastamiseks.

Raha makstakse kuni 50 protsendi ulatuses detaili restaureerimistööde maksumusest ning maksimaalne summa ühe taotleja kohta on 3 195,6 eurot. Toetuse suuruse määrab eelkõige esitatud taotluste arv.

Tööd peavad valmis olema 1. novembriks. Toetused makstakse välja samal kalendriaastal pärast lõpparuande kinnitamist.

Vanade hoonete restaureerimisega loovad linnaelanikud endale meeldiva elukeskkonna ning aitavad kaasa ajalooliste linnaosade säilitamisele tulevastele põlvedele.

Restaureerimistoetuse taotlemiseks tuleb esitada avaldus linnavalitsuse kultuuriväärtuste teenistusele. Lisainformatsiooni saab www.tartu.ee/aeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles