Loodusesõbrad kogunevad maratonile

Copy
Loodusvaatlustes on luubi all ka Tartu kesklinna park.
Loodusvaatlustes on luubi all ka Tartu kesklinna park. Foto: Sille Annuk

Homme keskpäeval algab kolmas üle-eestiline loodusvaatluste maraton. Sel pühapäeva keskpäevani kestval harrastusteaduse sündmusel saavad kõik soovijad nii linnades kui ka maal kindlaks määratud aladel üles märkida kõik seal kohatud taime- ja loomaliigid ning oma saagist teadlastele teada anda.

Mitmel vaatlusalal on võimalik osaleda juhendatud retkedel, mille käigus saavad osalejad tuttavamaks taimede, lindude, putukate ja paljude teiste eluvormidega, teatas loodusvaatluse maratoni korraldaja, Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia harrastusteaduse peaekspert Veljo Runnel. Retki juhendavad kogenud loodusetundjad Tallinnas, Tartus, Sagadis, Kuusikul, Soomaal ja Võrumaal.

Huvilistele on avatud 26 vaatlusala üle Eesti, kus võib ööpäeva jooksul loodust vaadelda, lisaks asub 15 vaatlusala eramaadel. Tartus võetakse vaatluse alla Kesklinna park, Anne looduskaitseala Lammi teeni, Raadi looduskaitseala ning pühapäeva varahommikul tehakse linnuretk Supilinnas. Jõgevamaal käivad vaatlused Siimusti-Kurista maastikukaitsealal ja Aidu looduskaitsealal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles