Tammeka peatreener kollasest kaardist: see pahameel polnud otse Kožuhhovskile suunatud

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tammeka peatreener Kaido Koppel teenis eilses tartlaste mängus FC Kuressaare vastu kollase kaardi, kui väljendas oma pahameelt väljakul aset leidnud situatsiooni suhtes lubamatu kõnepruugiga.
Tammeka peatreener Kaido Koppel teenis eilses tartlaste mängus FC Kuressaare vastu kollase kaardi, kui väljendas oma pahameelt väljakul aset leidnud situatsiooni suhtes lubamatu kõnepruugiga. Foto: Margus Ansu

JK Tammeka pidas eile õhtul Tamme staadionil Premiumi liiga viiendas voorus lahingu FC Kuressaarega ning kaotas 1:2. Lisaks kummagi poole mängijatele teenis kaks minutit pärast saarlaste teist väravat lubamatu kõnepruugi eest kollase kaardi Tammeka peatreener Kaido Koppel. Kuigi intsident leidis aset vahetult pärast Kuressaare peatreeneri Roman Kožuhhovski palvet penaltiks, väitis Koppel, et tema sobimatu sõnum polnud otseselt kellelegi suunatud.

«Treener, me ei saa sellist sõnakasutust lubada,» teatas peakohtunik Kristo Külljastinen teise poolaja keskel. Koppel lõi käega ja jäi rahulikuks. «See ei olnud Kožuhhovskile suunatud, ma lihtsalt olin väljakul toimunu peale pahane,» kommenteeris Koppel tagantjärele. Ta nõustus, et kollane kaart talle oli õigustatud ning sellistes olukordades tuleb jääda viisakamaks.

Mängu järel puhusid Kuressaare ja Tammeka treenerid omavahel juba sõbralikult juttu.

Emotsioonide kuumenemine oli teisipäevase kohtumise ajal paratamatu, sest tartlaste mängupilt jättis soovida. Koppel tõdes, et Tammeka lihtsalt ei mänginud oma taset välja ning vastased tegid oma töö hästi ära. 

Mängu jooksul püsis Koppelil lootus väravateks ja seda oli näha tema pidevas meeskonna ergutamises. «Selle eest ma palka ju saangi, et oma meestele kaasa elan ja innustan,» ütles ta.

Koppeli sõnul ei saa väita, justkui oleks mängijad treeneri soovitusi eiranud, vaid tegu oli lihtsalt kehva päevaga, millest tuleb õppida. «Sport üldiselt on selline, kus isegi maailma parimatel on kehvemaid päevi. Kui samad inimesed mängiks iga kord maksimaalselt ja oleks nagu robotid, siis võidaks kogu aeg sama meeskond.»

Sel pühapäeval kell 19 kohtub Tartu JK Tammeka Tamme staadionil Paide linnameeskonnaga. Koppel on lubanud vaadata Paide meeste tänast meistriliiga mängu FC Flora vastu ära ning koostada selle põhjal plaani, kuidas pühapäevale vastu minna.

JK Tammeka käekäigu kohta saab pikemalt lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles