Värvirõõmsas Pallases on ka must ja valge tuba

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Hotell Pallas avas kunagises Tartu teenindusmajas uksed 1999. aastal.
Hotell Pallas avas kunagises Tartu teenindusmajas uksed 1999. aastal. Foto: Kristjan Teedema

Südalinnas Riia tänava ääres kõrguv Pallase hotell läks jaanuaris remonti, selge siht oli silme ees, et maamessiks peab valmis olema. Maamess jäi koroonakevade tõttu suisa ära, aga hotell on nüüd niipalju valmis, et kümmekond päeva tagasi tegi uksed lahti ja 62 värskendatud numbritoast 12 olid esmaspäeval ka välja antud.

«See on ikka väga kasin. Päevad ei ole vennad, 12 on hetke tipp,» nentis hotellide Pallas, London ja Sophia juhataja Verni Loodmaa.

Jõulisemad toonid

Võib ju olla, et praeguste teadmiste valguses oleks hotelli remont edasi lükatud, aga rõõm äratehtust on siiski, sest ülesanne polnud kerge.

Tubade värvigamma võimaldab vabade tubade olemasolu korral valida endale sobivat värvitooni.

«Pallas avas uksed ju 1999. aastal ja sai sisekujunduse eest sisearhitektide liidu aastapreemia, selle kallale minna oli paras väljakutse,» selgitas Loodmaa. «Tulemus on see, et maalingud koridorides, sviitides ja superior-tubades on uuendatud, korda tehtud. Standardtoad on saanud uue lähenemise. Vabameelset värvikäsitlust on suhteliselt palju. Võrreldes varasemaga on toonid ka agressiivsemad, jõulisemad.»

Sisearhitekt Ville Lausmäe on kandvat mõtet kirjeldanud järgmiselt: «Pallase hotelli viimase värskenduse kandvaks ideeks oli tuua hotellile omane kunstipärane ja vabam kujunduskeel kõikidesse numbritubadesse. Tavatubades on olulisel kohal igas toas paiknev pilt ning tuba oma julgemas värvigammas on loodud seda võimendama. Tubades on sellest mõttest lähtuvalt viimistletud värviliselt ning sarnases tonaalsuses nii põrandad, seinad kui laed. Igas toas on pilt aga asetatud valgele, paspartuuna toimivale pinnale. Lisaks üldisele ühtsele värvigammale on toodud sisse ka kontrastne toon detailide ilmestamiseks ning põhitooni esile toomiseks.»

Vaade numbrituppa.
Vaade numbrituppa. Foto: Kristjan Teedema
Vaade numbrituppa.
Vaade numbrituppa. Foto: Kristjan Teedema
Raamatukogu kolmanda korruse liftihallis.
Raamatukogu kolmanda korruse liftihallis. Foto: Kristjan Teedema
Vaade kordiori.
Vaade kordiori. Foto: Kristjan Teedema
Hotellijuht Verni Loodmaa tõdes, et hotelli palju kiitust pälvinud sisekujunduse kallale minek oli paras väljakutse. 6 x kristjan teedema
Hotellijuht Verni Loodmaa tõdes, et hotelli palju kiitust pälvinud sisekujunduse kallale minek oli paras väljakutse. 6 x kristjan teedema Foto: Kristjan Teedema
Fuajee.
Fuajee. Foto: Kristjan Teedema
Must tuba.
Must tuba. Foto: Kristjan Teedema
Vaade ajalukku.
Vaade ajalukku. Foto: Kristjan Teedema
Ado Vabbe futuristlikus stiilis maalitud teosest «Arlekiin» inspireeritud sviit. 8 x kristjan teedema
Ado Vabbe futuristlikus stiilis maalitud teosest «Arlekiin» inspireeritud sviit. 8 x kristjan teedema Foto: Kristjan Teedema
Ado Vabbe futuristlikus stiilis maalitud teosest «Arlekiin» inspireeritud sviit.
Ado Vabbe futuristlikus stiilis maalitud teosest «Arlekiin» inspireeritud sviit. Foto: Kristjan Teedema

Kunst inspireerib

Nõnda saab klient kogeda ebatavalist värvi toas tekkivat ruumimõju. Tubade värvigamma võimaldab vabade tubade olemasolu korral valida endale sobiv värvitoon, korduval külastusel viibida teistsuguses toas ning üleüldse saada unikaalsemat kogemust igas mõttes. Korrustel on peidus ka must ja valge tuba.

Sviitides on peamiseks elemendiks endiselt kunstiteosest inspireeritud seina- ja laemaalingud. Näiteks on üks sviit inspireeritud Ado Vabbe futuristlikus stiilis teosest «Arlekiin».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles