Marja tänav Supilinnas saab kõnnitee

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Nagu tavaks, oli kõnniteedeta Marja tänav ka eile autosid nii tihedalt täis pargitud, et jalakäijatele seal ruumi polnud. Peagi peaks olukord muutuma.
Nagu tavaks, oli kõnniteedeta Marja tänav ka eile autosid nii tihedalt täis pargitud, et jalakäijatele seal ruumi polnud. Peagi peaks olukord muutuma. Foto: Kristjan Teedema

Supilinna Marja uulits jõuab tänavu suvel nende Tartu tänavate hulka, kus on kõnnitee. Seni on jalakäijail seal tulnud hakkama saada teepeenral, parkivate autode vahel.

Eile andis linnavalitsus loa leping sõlmida teefirmaga TREF, kes peab 36 875 euro eest kõnnitee rajama kuu jooksul lepingu sõlmimisest. Lepingu mahus rajatakse Marja tänavale sõelmekattega parempoolne kõnnitee Tähtvere tänavast Herne tänavani. Vastaspoolele ehitatakse freespurukattega parkimisalad. Herne kuni Oa lõigus tuleb sõelmekattega kõnnitee vasakule, mänguväljaku poole.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et kõnnitee sünnib heas koostöös Supilinna seltsiga. «Marja tänav, mille ääres on aktiivses kasutuses mänguväljak, ongi kergliiklejale väga oluline tänav,» sõnas Tamm. «Kõigi selliste rohkem kasutatavate tänavate äärde peab kõnnitee tekkima. See kindlasti on ka Marja tänava kõnnitee sünni alus.»

Abilinnapea lisas, et selliste kõnniteedeta tänavate puhul on selgelt piiritlemata, kuhu tohib autosid parkida ja kus on jalakäijate ala. Marja tänava uuendamisel on taotlus selgelt näidata, kus on jalutamise ja kus parkimise koht.

Praegu ei ole kõneks siiski tänava rekonstrueerimine, vaid vahelahendus. Korraliku kõnnitee ehitamine saab juhtuda siis, kui tänav läheb rekonstrueerimisele. «Kindlasti tuleb ka see päevakorrale. Marja tänava rekonstrueerimine on keskpikas perspektiivis kindlasti väga oluline,» lisas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles