Forseliuse koolis käib vigade parandus

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Forseliuse kool.
Tartu Forseliuse kool. Foto: Sille Annuk

Läinud aastal ehitusfirma saamatuse tõttu pooleli jäänud remont Forseliuse gümnaasiumis jätkub, linnavalitsus valis riigihankel uue ehitaja, kes peab töödega valmis saama uue kooliaasta alguseks.

Läinud suvel asus Forseliuse gümnaasiumis remonti tegema vähempakkumisel võitnud ettevõte Maatriks-RP, kuid ei saanud valmis ei algseks tähtajaks, mis oli augusti lõpus, ega ka uueks, mis oli septembri teises pooles.

Et ka tööde kvaliteet oli linna hinnangul ebarahuldav, otsustas linnavalitsus lepingu üles öelda, jätta ettevõttele osa raha välja maksmata ning otsida riigihankel uue firma.

Linnavalitsuse eilse otsusega on uus firma ka ametlikult välja valitud. Riigihankel, kus valiku ainus kriteerium oli odavaim hind, võitis PVH Ehitus OÜ hinnaga 43 920 eurot. Pakkumise tegi veel Lähte Ehitus ja ühispakkumisega osalesid Eviko ja Eviko SV.

Abilinnapea Tiia Teppan ütles, et remont läheb edasi 16. jaanuaril ja kestab uue kooliaasta alguseni. Suuremahulised tööd võetakse ette koolivaheajal märtsis või suvevaheajal.

Katkenud remondi eesmärk oli korda teha koolimaja teise ja kolmanda korruse koridorid, muu hulgas vahetada põrandad ja uksed.

Positiivse poole peale jääb, et äpardunud firmaga õnnestus leping nii lõpetada, et remondi korrektseks lõpetamiseks ei ole vaja linnaeelarvest lisaraha küsida, Maatriks-RP-le välja maksmata jäänud rahast piisab.
«Selles mõttes me eelmist tegijat üle ei maksnud,» nentis abilinnapea Jüri Kõre.

«Aga õppetund on hea, on, mille üle mõelda,» ütles Maatriks-RP remondi kohta abilinnapea Teppan.

Mida see ikkagi õpetas, kui endiselt oli hankel ainus kriteerium odavaim hind? Teppan vastas, et ehitusjärelevalve ja kohapeal käimise olulisust.

Abilinnapea Raimond Tamm lisas, et ehituse sujumine sõltub lõppkokkuvõttes ikkagi partneri soovist ja tahtest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles