Spordimuuseum sulgeb uuenduskuuriks uksed

Lenel Karu
, reporter
Copy
Alates tänasest on Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum püsiekspositsiooni ja külastuskeskuse uuendamiseks suletud. Pildil tõstja Mart Seim koos treenerist isa Alar Seimiga 2019. detsembris olümpiamuuseumis külas.
Alates tänasest on Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum püsiekspositsiooni ja külastuskeskuse uuendamiseks suletud. Pildil tõstja Mart Seim koos treenerist isa Alar Seimiga 2019. detsembris olümpiamuuseumis külas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Alates tänasest, 1. juunist on Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum püsiekspositsiooni ja külastuskeskuse uuendamiseks suletud.

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juhi Siim Randoja sõnul tähistab ehitustööde algus spordimuuseumis ühtlasi muuseumi viimaste aastate suurte sisuliste ümberkorralduste suurima vahefinišini jõudmist. «Meie suur eesmärk on kogu Euroopa spordimuuseumide seast erilise ja kaasaegsena silma paistev elamusmuuseum, mis pakuks hariva sisu ja nostalgia kõrval emotsioone ja spordipisikut nii suurtele kui ka väikestele,» rääkis muuseumi juht Siim Randoja. «Sporti edendava muuseumi sisuliseks lähenemiseks on pakkuda võimalikult palju käed-külge lahendusi, ise proovimise ja avastamise võimalust.»

Muuseumi praegune püsiekspositsioon «Hortus Atleticus» avati juba 2004. aastal, mistõttu on ekspositsiooni uuendamine päevakorral olnud juba aastaid. Koos püsiekspositsiooni uuendamisega saab uue kuue kogu muuseumi ekspositsiooniala, muutub külastajateekonna loogika ja külastusala suureneb uuendatud ruumilahenduste abil märgatavalt.

Uus püsiekspositsioon «Eesti spordi lugu» saab olema atraktiivne ja elamusterohke spordinäitus kogu perele. Püsiekspositsiooni osaks saab ka kauaoodatud Eesti spordi kuulsuste hall, mille asutajaliikmed koos muuseumi taasavamisega teatavaks tehakse.

Kui kõik läheb plaanitult, avatakse uuenenud Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum 2020. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles