Kudemisrändel latikas meelitab Emajõe kaldad kalastusturiste täis

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lätist pärit Vladimirs Našerieks kalastas reedel Emajõe ääres ning kurtis, et tema kodumaal latikat peaaegu pole ja et seal õnge leotaja võib koju kaasa võtta vaid viis kala. Eestis sellist piirangut pole.
Lätist pärit Vladimirs Našerieks kalastas reedel Emajõe ääres ning kurtis, et tema kodumaal latikat peaaegu pole ja et seal õnge leotaja võib koju kaasa võtta vaid viis kala. Eestis sellist piirangut pole. Foto: Eili Arula

Praegusel ajal on latikas kudemisrändel ning ujub Emajõest taas oma päriskoju Peipsisse. Osa latikatest aga ei jõua sinna kunagi, sest see kala on meelitanud Emajõe äärde kalamehi nii Tallinnast ja Kohtla-Järvelt kui ka Lätist ning palju latikaid tõmbavad õngemehed enne sihtkohta jõudmist välja.

Peale latika ja kalameeste on praegu kiire aeg ka keskkonnainspektsiooni töötajatel, kes käivad neil päevil pea iga päev jõe ääres korda jälgimas ja loomas. «Minge jah, näidake neile lätlastele koht kätte, nad panevad ju kõik paremad püügikohad kinni ja hoiavad neid mitu päeva oma sõpradele ning siis viivad kartulikottide kaupa kala Lätti,» kurtis reedel keskkonnainspektoritele Emajõel kalastanud Dmitri Tallinnast.

Teine maa, teine kord

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles