Rannahooaeg Tartus algamas, rannalised juba platsis

Tartu Postimees
Copy

Nädalavahetuse soe ilm meelitas Anne kanali äärde ja Emajõe randadesse päevitajaid, julgemad käisid juba ka suplemas, ehkki ametlik rannahooaeg algab alles esmaspäeval.

Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma kinnitas, et kõik ettevalmistused suplushooajaks on tehtud. Inventari ettevalmistus, suplusala tähistamine, põhjapuhastus, liivapindade puhastus ja liiva juurdevedu on lõpetatud, paigas on ajutised tualetid lisaks Anne kanali otsas asuvale vesitualetile. Ja võrkpalliväljakud saavad võrgud.

Rannavalve on homsest Tartu kolmes supelrannas ehk Anne kanali ääres ja mõlemas Emajõe rannas augusti lõpuni. Rannavalvurite tööaeg on hommikul kümnest õhtul üheksani. Viiel suplusperioodil on linnal rannavalveks leping tehtud turvafirmaga G4S Eesti.

Kontrollitud on ka vee puhtust: laborianalüüsid on näidanud, et vesi on puhas.

Anne kanali äärde on väljastatud luba hooajalise velokartide rentimise punkti ja jäätisekioski paigaldamiseks, ka mullu menukas veepark jätkab ning rannamüügi vastu on huvi tundnud suhkruvati, marjade ja jäätise müüjaid, ütles Tartu ettevõtluse arengu osakonna juhataja Alo Lilles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles