Galerii ⟩ Tammeka naiskond pidi meistriliiga avavoorus leppima kaotusega

Lenel Karu
, reporter
Copy

Jalgpalli naiste meistriliigale pani sarnaselt teistele liigadele tänavu ootamatu seisaku riigis kehtestatud eriolukord, mistõttu algasid esimesed mängud alles sel nädalavahetusel. Täna võttis Tartu Tammeka naiskond Sepa jalgpallistaadionil vastu Tuleviku ja Suure-Jaani ühendnaiskonna, kes alistas tartlannad 2:0. 

Kohtumine oli kestnud vaid kümme minutit, kui külaliste poolelt lõi Gerli Israel palli Tammeka võrku ning viis Tuleviku ja Suure-Jaani ühendnaiskonna juhtima. Esimese poolaja lõpuks oli seis endiselt 0:1 Tammeka kahjuks ning vastaste üle ei suudetud võimu näidata. Ka teisel poolajal kordus ajalugu ning 75. minutil lõi värava Tammekale Kateriin Kuusk.

Tammeka naiskonna peatreeneri Sirje Roopsi sõnul andsid esimesel kohtumisel tunda mängijate närvid. «See esimene poolaeg oli natuke rabe, tüdrukud pabistasid ja nõudsid endalt liiga palju,» ütles Sirje Roops. Ta tunnistas, et mängijad võitlesid lõpuni ning teine poolaeg oli tunduvalt parem. «Palju aitasid mängupilti parandada koosseisu vahetused ning kaotusega me muidugi rahule ei jää, aga nüüd saab teha rohkem mängupraktikat ja vigadest õppida,» rääkis peatreener.

Oma esimese ametliku mängu meistriliigas kaptenina tegi täna kaasa Renate-Ly Mehevets, kelle sõnul ei maksa tulemuse üle kurta, vaid tuleb tulevikus paremini teha. «Ma ei hakka vabandusi otsima, tingimused olid ju kõigil samad. Vaimselt jäi meil midagi puudu ja Viljandi kasutas neid eksimusi ära,» rääkis Renate-Ly Mehevets. Enda soorituse kohta lisas ta, et peab ennast kindlasti veel treenima, et tiimi rasketes olukordades aidata. «Mitte, et midagi praegu halvasti oleks, aga see mäng näitas, et on veel palju arenemisruumi. Peaasi, et hooaja lõpuks midagi metallist ikka kaela saaks,» selgitas Mehevets. 

Peatreener Roops plaanib järgmiseks kohtumiseks JK Tallinna Kaleviga kaitset parandada. «Asi, millega hakkame nüüd vaeva nägema, on pikemate pallide puhastamine ja kaitsetöö. Seevastu rünnakuga jäin ma rahule,» lisas Roops.

Tammeka naiskonna peatreeneri sõnul ei saa ühtki vastast tänavu meistriliigas alahinnata ning üllatusmomente võib tulla mitu. Järgmine mäng seisab Tammeka naiskonnal ees 6. juunil, kui Kalevi keskstaadionil kohtutakse JK Tallinna Kaleviga. Möödunud hooajal jäi Tammeka naiskond meistriliiga tabelis viiendaks. Kahekümnest mängust kaotati kümme, võideti kuus ning jäädi viiki neljal korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles