Tartlasi oodatakse kaasa mõtlema Emajõelinna tuleviku teemal

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu linnavolikogu ootab linlasi kaasa mõtlema Emajõelinna tuleviku teemal.
Tartu linnavolikogu ootab linlasi kaasa mõtlema Emajõelinna tuleviku teemal. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu kutsub linlasi osalema uue üldplaneeringu kaasamiskärajate sarja avaüritusel «Emajõelinn Tartu» 1. juunil kell 18 linnavolikogu Facebooki lehel.

Kärajate algataja, volikogu esimees Lemmit Kaplinski ütles, et tegu on ürituste sarjaga, kus tutvustatakse juba avaliku väljapaneku eelses faasis uue üldplaneeringu eri kihte linlastele ja huvigruppidele. Esimesel koosolekul on kõne all Tartu kui Emajõelinna tulevik.

«Paljusid tartlasi huvitavad küsimused, kus saab jõe ääres tulevikus paadiga silduda, kus hakkavad kulgema matkarajad või kas on kunagi lootust jõetrammiga sõita. Soovime kärajatel neid küsimusi lihtsalt ja arusaadavalt käsitleda ning loodetavasti suurendada linlaste huvi üldplaneeringu tegemisel kaasa mõelda,» selgitas Kaplinski.

Samuti tutvustatakse kärajatel planeeringuprotsessi ning viise, kuidas ja millal saavad kõik huvilised kaasa rääkida, mis saab esitatud ideedest ja kelle poole küsimustega pöörduda.

Uuenduslik kaasamiskoosolek toimub virtuaalselt Facebookis:

Täpsem ajakava:

18.00–18.10 volikogu esimees Lemmit Kaplinski: Sissejuhatus. Kärajate tutvustus ja üldplaneeringu menetlemise lühiülevaade.

18.10–18.40 üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku: Kallasradadest jõesadamateni – mida uut planeerime Emajõe kallastele?

18.40–19.10 linnaarhitekt Tõnis Arjus: Jõgi linnas ja linn jõel, ülevaade olulisematest Emajõega seotud projektidest.

19.10–19.30 küsimused-vastused, modereerib Lemmit Kaplinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles