Jõgeva valda juhivad riigikogu liige ja ajalehe peatoimetaja

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Värskelt volikogu esimeheks valitud Aivar Kokk (vasakul) õnnitleb uut Jõgeva vallavanemat Tiit Läänet.
Värskelt volikogu esimeheks valitud Aivar Kokk (vasakul) õnnitleb uut Jõgeva vallavanemat Tiit Läänet. Foto: Eili Arula

Jõgeva vallavalitsuses paar nädalat tagasi alguse saanud võimupööre sai eile lõppakordi. Seni võimu jaganud Reformierakonna ja Keskerakonna liit tõugati volikogu eilsel istungil võimult ning loodi uus koalitsioon, kus on esindajaid kõikidest volikokku pääsenud poliitilistest jõududest. Võimule pääsemiseks võtsid opositsiooni esindajad appi ka liikmeid seni võimul olnud parteide liikmete seast.

Vallajuhtide valimisel läks nii, nagu reformierakondlasest endine abivallavanem Viktor Svjatõšev ennustas: volikogu esimeheks valiti Isamaa liige, riigikogu rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk ning vallavanemaks valis volikogu enamushäältega Jõgeva maakonna ajalehe Vooremaa peatoimetaja Tiit Lääne. Pärast vallavanemaks saamist sõnas Lääne, et loobub tänasest Vooremaa peatoimetaja kohast ning tema kohusetäitjana jätkab tegevtoimetaja Kerttu-Kadi Vanamb.

Veel sõnas värske vallavanem, et soovib hakata tõsiselt tegelema Jõgeva valla maine parandamisega. «Meie vald asub maakonna keskel ning Jõgeva peaks ka olema maakonna keskus, selle nimel tuleb tööd teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles