Juunis algab registreerimine Tartu noorte töömaleva rühmadesse

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu noorte töömalev otsib tööandjaid, kes sooviksid noortele pakkuda ägedat suvist töökogemust.
Tartu noorte töömalev otsib tööandjaid, kes sooviksid noortele pakkuda ägedat suvist töökogemust. Foto: Erakogu

1. juunil kell 12 algab registreerimine Tartu noorte töömalevasse, mis kestab 7. juuni südaööni. Tartlaste malevasuvi avatakse pidulikult 3. juulil ning lõpetatakse ühise kokkutulekuga 5.-6. augustil Tartumaa tervisespordikeskuses. 

Tartu noorte töömaleva koordinaator Gertrud Saks tõdes, et eriolukorra mõjust ei ole jäänud puutumata ka noorte töömalev. «Tööandjaid on sel aastal mõnevõrra vähem ning seetõttu on kahjuks ka malevas töökohti vähem. Sellest hoolimata pakume noortele võimalust valida mitmete linnasiseste ja ööbimisega linnaväliste rühmade vahel,» selgitas Saks. 

Tartu noorte töömalevasse on võimalik kandideerida noortel, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Tartu linn. Sarnaselt eelmisele aastale ei taga malevakohta aga kiire registreerimine. Seda seetõttu, et rohkematel erinevatel noortel oleks võimalik malevakogemus saada. Kui soovijate arv ületab tööandja poolt tagatud malevakohtade arvu, toimub valim loosi alusel. Noored, kes esmajärjekorras rühma ei pääsenud, lisatakse reservnimekirja. 

Tartu noorte töömaleva eesmärk on pakkuda arendavat suvevaheaja veetmise võimalust ja töötamise kogemust 13-19aastastele noortele. Malevas osalemine annab noorele võimaluse saada esimene töökogemus toetatud ja turvalises keskkonnas. Noortele pakuvad tööd kohalikud omavalitsused, mittetulundusühendused, FIEd ja äriorganisatsioonid.

Malevasse saab registreerida siin. Sisselogimiseks saab noor või lapsevanem kasutada nii ID-kaarti, Smart-ID, Mobiil-ID kasutajaid või kasutades selleks erinevaid pangalinke. Täpsemalt leiab rühmade ja tööülesannete kirjeldused maleva kodulehelt. Lisaks toimuvad rühmajuhi eestvedamisel põnevad ühistegevused ja väljasõidud pärast tööaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles