Linn lükkab majanduslanguse hirmus lasteaia kalli remondi edasi

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Helliku lasteaeda ootas suur remont, tänavu oli plaanis projekteerimine ning järgmisel aastal ka ehitus. Et aga majanduses on asjad lahtised ning pole kindel, kui palju maksutulu linnakassasse laekub, otsustas linn kalli remondi edasi lükata.
Helliku lasteaeda ootas suur remont, tänavu oli plaanis projekteerimine ning järgmisel aastal ka ehitus. Et aga majanduses on asjad lahtised ning pole kindel, kui palju maksutulu linnakassasse laekub, otsustas linn kalli remondi edasi lükata. Foto: Kristjan Teedema

Nii nagu ülikoolilinnas ja mujalgi tavaks, remondivad omavalitsused suvel koolide ja lasteaedade ruume. Suvi on hea aeg, sest õpilased ja õpetajad puhkavad ning ka lasteaeda tuuakse vähem põnne.

Tartu linna selle aasta eelarves oli Helliku lasteaia projekteerimine, millega oleks tulnud algust teha juunis, et järgmisel aastal saaks ehitus lahti minna. Kuid arusaadavalt ei osanud linn eelarve koostamisel ette näha koroonaviirust ja sellega kaasnevat võimalikku majanduslangust, mis juba praegu on mõnevõrra tunda andnud ja mille tõttu on linnakassasse tulumaksuna laekunud oodatust vähem raha. Hellik on suur lasteaed, mille remont ei sobi hästi kokku ühegi käimasoleva abimeetmega, mistõttu tuli linnavarade osakonnal selle lasteaia remont teadmata ajaks edasi lükata.

Kallim kui kaks kokku

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles