Tartu ei rahasta ajutiselt uusi eralasteaia- ja hoiukohti

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu linn ajutiselt uusi eralasteaia- ja hoiukohti ei rahasta. Pildil Naerumaa lasteaia kasvandikud.
Tartu linn ajutiselt uusi eralasteaia- ja hoiukohti ei rahasta. Pildil Naerumaa lasteaia kasvandikud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Linnavalitsus ei rahasta 2020. aastal uusi loodavaid eralasteaia- ja hoiukohti, sest Tartu lasteaedades on hetkel piisavalt kohti. 

«Otsus puudutabki ainult käesoleval aastal juurde loodavaid kohti meie eralasteaedades ja erahoidudes,» ütles haridusosakonna juhataja Riho Raave ja selgitas, et toetuse maksmist jätkatakse kõigi nende laste eest, kes juba käivad eralasteaias või lastehoius. «Samuti makstakse toetust nende rahvastikuregistri järgi Tartu linnas elavate laste eest, kes hakkavad kasutama olemasolevat kohta mõnes praegu tegutsevas eralasteaias või hoius,» ütles Raave.

Raave sõnul on 2020. aasta linnale majanduslikult väga keeruline, kuid sellele vaatamata toetab linn olemasolevaid eralasteaedu ja lapsehoiuteenuse osutajaid senises mahus edasi. Uute kohtade loomine pole aga Raave hinnangul vajalik, sest Tartu linna laste jaoks on lasteaedades piisavalt kohti.

Aprilli seisuga käib eralasteaias 577 ning lastehoiuteenust saab 581 Tartu linna last. Seni pole haridusosakonnal teada, et mõni lastehoid või eralasteaed sel aastal tegevust laiendada või alustada plaanib.

Käesoleva aasta eelarves on ette nähtud ligi 2,5 miljonit eurot eralasteaiakohtade toetuseks ja veidi üle 2 miljoni euro erahoidude toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles