Kevadilm meelitas inimesed peenrasse (1)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Huno Eller paremal.
Huno Eller paremal. Foto: Margus Ansu

Laupäev üllatas suure soojaga ning see meelitas inimesed kodust välja. Ennelõunal oli palju sagimist Tartu avaturul, kus peamiselt läksid kaubaks tomati-, kurgi- ja paprikataimed ning teised istikud. Mõned neist jõudsid ka Tartu maheaeda, mille tegusad liikmed laupäeval oma maalapil askeldasid.

Annelinnas Lammi tee ääres on uus, möödunud aastal loodud aiamaade kogum, mille eestvedaja on MTÜ Tartu Maheaed. Et aed on uus, on askeldajad samuti uued. Esimest aastat tegutseb maheaias ka Huno Eller, kes laupäeval maad kaevas ning värskeid peenraid rajas.

Gert-Revon ja Tomi-Dailan
Gert-Revon ja Tomi-Dailan Foto: Margus Ansu

Aias toimetas samuti Kristel Deket koos poegade Gert-Revoni ja Tomi-Dailaniga. «Meil on maalapp võetud kolme pere peale, teeme kõik tööd koos ja siis, kui saagikoristus käes, jagame omavahel sõbralikult ära,» rääkis ta. Deketi aiamaal ajas värske kartul juba lehti. Lisaks kasvasid ka punapeet, porgand ja muidugi maasikad. Avamaale läheb kasvama ka kurk. Väimees pidi Deketi sõnul maalapile ehitama veel kasvuhoone, kus pere saab tomateid kasvatada.

Lisaks igaühe enda maalapikesele on ühine maa, kus kasvavad kartul ja viljapuud. 

MTÜ Tartu Maheaed Lammi aed.
 
MTÜ Tartu Maheaed Lammi aed.  Foto: Margus Ansu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles