Konverentsil arutatakse kriisidest tärkavate võimaluste üle

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli Delta õppehoone – rahvahääletuse võitja, parim ühiskondlik hoone
Tartu ülikooli Delta õppehoone – rahvahääletuse võitja, parim ühiskondlik hoone Foto: Kristjan Teedema

Homme, 26. mail toimub Tartu ülikooli Delta keskuses uuenduslik konverents Delta trendipäev 2020 «Kriisijärgne maailm». Veebiüritusel arutlevad visionäärid ja paljude elualade asjatundjad koroonakriisi taustal, millised võimalused tärkavad kriisidest.

Trendipäeval saab kuulata arutelusid kriisidest tingitud muutuste ja neist tekkivate võimaluste üle eri valdkondades: ettevõtluses ja majanduses, hariduses ja teaduses, riigivalitsemises, riikidevahelistes suhetes, ravis ja rahvatervises, linnastumises ja maaelus ning meie igapäevaelus. 

Tartu ülikooli rektor professor Toomas Asser sõnas, et ülikoolil on ühiskonna teenijana kohus aidata taaselustada kriisijärgset ühiskonda ja majandust. «Keegi meist ei tea täpselt, milliseks kujuneb kriisijärgne maailm, ent kuna ülikool on alati ühiskonna hetkeoludest mitu sammu ees, on meil juba praegu paljudes eluvaldkondades võimalik pakkuda, millises suunas ja kuidas peaksime edasi liikuma,» sõnas rektor.

Veebiüritusel jagavad enam kui 30 oma ala eksperti mõtteid kriisijärgsest maailmast. Sissejuhatava ettekande murrangulistest trendidest maailmas teeb University College Londoni professor ja endine Briti innovatsioonifondi Nesta juht Geoff Mulgan.

Teiste seas kõnelevad näiteks Tartu ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane, moedisainer Reet Aus, Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina, Eesti haigekassa innovatsioonijuht Kitty Kubo, Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, poliitikauuringute keskuse Praxis juhatuse esimees Tarmo Jüristo, ettevõtluse arendamise sihtasutuse seire- ja analüüsispetsialist Annika Lentso, Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo, Tartu ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer ja Tallinna ülikooli spordibioloogia professor Kristjan Port. 

Trendipäevale oodatakse kuulama ja kaasa rääkima majandusinimesi ja ettevõtjaid, haridustöötajaid ja koolijuhte, teadlasi ja ühiskonnaelus aktiivseid inimesi, riigimehi ja kogukonnaentusiaste, meditsiini ja rahvatervise asjatundjaid, üliõpilasi ja õpilasi.

Konverentsi juhivad TÜ majandusteaduskonna juhataja Kadri Ukrainski ja Delta turundusjuht Ott Pärna.

Lisainfo, registreerimine ja otseülekanne Delta keskuse Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles