Tartumaal saavad abi vanemaealised ja pikalt tööturult eemal olnud inimesed

Lenel Karu
, reporter
Copy
MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskuse projekt «Tagasi tööellu» aitab ametit leida tööturult pikemalt eemal olnud ning üle 50-aastastele inimestele.
MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskuse projekt «Tagasi tööellu» aitab ametit leida tööturult pikemalt eemal olnud ning üle 50-aastastele inimestele. Foto: MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskus

Tartus ja Tartumaal saavad lähima paari aasta jooksul senisest rohkem abi pikemalt tööturult eemal olnud ning üle 50-aastased inimesed. Aprillis algatas MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskus projekti «Tagasi tööellu», mis loob abivajajatele võimaluse leida püsiv ja väärikas töö või õppimisvõimalus.

«Tagasi tööellu» sai hoo sisse 1. aprillil ning võttis fookusesse kuus kuud või kauem tööturult eemal olnud ning 50. eluaastast vanemad inimesed. Projekti tegevuses osaleb vähemalt 126 inimest ning eeldatavalt asub tööle neist 35%. Iga liituja osaleb just talle vajalikus tegevustes tema jaoks sobivas mahus – vajaduspõhiselt ehk «rätsepaülikonna» põhimõttel. Inimestele on loodud neli toetavat võimalust: stipendium, sõidutoetus, tasuta toitlustus ja vajaduse korral tasuta lapsehoid.

Projekt kestab 2022. aasta märtsini, selle eelarve on 331 329 eurot ning rahastab Euroopa sotsiaalfond.

Seni on omavalitsustest ettevõtmisega liitunud Tartu linn ning Tartu, Elva, Kambja, Kastre, Luunja ja Peipsiääre vald. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles