Lastekaitsepäeva asemel toimub Tartus üleriigiline telekampaania

Lenel Karu
, reporter
Copy
Eelmisel aastal tõi lastekaitsepäev Tartu tänavatele kokku palju noori, tänavu festivali sel kujul ei toimu.
Eelmisel aastal tõi lastekaitsepäev Tartu tänavatele kokku palju noori, tänavu festivali sel kujul ei toimu. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kui tavapäraselt on 1. juuni lastekaitsepäeval toonud linnatänavatele palju rahvast, siis tänavu toimub perefestivali asemel üleriigiline telekampaania «Lase lapsel laps olla», et tõsta täiskasvanute teadlikkust laste õigustest ning vajadusest harmooniliseks arenguks. 

Algatuse eesmärk on tuletada meelde lapse mõttemaailma ja seda mõjutavate tegurite erinemist täiskasvanu omadest. Tartu noorsootöökeskuse kodulehele on kogutud koostööpartnerite videomaterjalid, mis toetavad lapse ja vanema suhte toimimist, pakuvad ideid koostegemiseks või annavad muul viisil mõtteainet. Videote autorid on Eesti Rahva Muuseum, huvikool HuviTERA, karateklubi Falco, Lasteabi.ee, Tartu linnaraamatukogu, töötukassa ja paljud teised. 

«Lase lapsel laps olla» kampaania kestab 25. maist 1. juunini, seda korraldab Tartu noorsootöökeskus, rahastab Tartu linn ja sponsib Tartu kaubamaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles