FOTOD ⟩ Isolatsioon tõi Karlova akendele kallimad, pered, koerad ja kassid

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy

Fotograaf Susan Must käis karantiini ajal mööda Tartu Karlova linnaosa ning pildistas Pilpaküla elanikke oma koduakendel. Piltidele jäid nii sõbrad, naabrid, kallimad, perekonnad aga ka lemmikloomad. Fotoseeria kannab nime «Karlova aknad ja inimesed: 2020. aasta karantiin».

«Olen alati armastanud kodukandis ringi hulkuda. Vahel seiklen jala, vahel jalgrattaga,» rääkis fotoseeria looja Susan Must ja lisas, et mulle meeldib jälgida inimesi ja maailma enda ümber, erinevaid meeleolusid oma kaameraga jäädvustada.

Ta on pildistanud Karlova puitarhitektuuri, teinekord jälle otsinud silmsidet mõne koduaknal peesitava beeži kassiga. «Hulkusin ka karantiini ajal. See oli eriline aeg, mil majade akendest paistis lisaks kiisudele inimesi. Enneolematult palju inimesi,» ütles Must. Need olid samad näod, keda ta oli harjunud kohtama kodukandi tänavatel.

Must tahtis jäädvustada seda erakordset aega, aga mitte salaja vaid nii, et nii endale kui kaamerasilma ette jäänutele «koduaresti» halli argipäeva natukene särtsu lisada.

Must rääkis, et sai üle oma esialgsest kohmetusest ning tegi sotsiaalmeedia vahendusel ettepaneku teha üks karantiiniaegne mälu-projekt. Terve aprilli käis ta mööda Karlovat ringi ning pildistas inimesi nende koduakendel. Aprilli käikudest valmiski fotoseeria «Karlova aknad ja inimesed: 2020. aasta karantiin».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles