Päästjad tõttasid appi kukkunud ja hätta sattunud eakale naisele

Tartu Postimees
Copy
Kukkumine, kukkuja. Foto on lavastatud.
Kukkumine, kukkuja. Foto on lavastatud. Foto: Mihkel Maripuu

21. mail kell 22.26 teatati, et Jõgevamaal Siimusti alevikus võib oma korteris olla hädas 88-aastane naine. Helistaja oli tema laps, kellel ei olnud emaga juba pikemat aega võimalik telefoni teel ühendust saada.

Kohale saabunud päästjad nägid läbi akna toa põrandal pikali olevat naist, kes siiski liigutas. Politsei juuresolekul avasid päästjad kangiga ukse ja meedikud pääsesid abitult põrandal lamava kannatanu juurde. Kodus kukkunud naine toimetati haiglasse.

Lõuna päästekeskuse päästjad käisid Jõgevamaal, kus eakas naine oli kukkunud ega saanud enam püsti. Pildil on näha kahjustused, mis jäid uksele pärast päästjate sisenemist.
Lõuna päästekeskuse päästjad käisid Jõgevamaal, kus eakas naine oli kukkunud ega saanud enam püsti. Pildil on näha kahjustused, mis jäid uksele pärast päästjate sisenemist. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästjatel ja kiirabil tuleb sageli käia väljakutsetel, kus abi vajab oma kodus kukkunud vanem inimene, kes mõnikord ootab abi pikki tunde. Vanemaealiste ja liikumisraskustega inimeste kodu tuleb muuta kukkumiste või nende raskete tagajärgede vältimiseks ohutumaks. Selle jaoks saab nõu küsida sotsiaaltöötajatelt.

On tähtis, et liikumisraskuste ja üldse kehvema tervisega inimestel oleks ka kodus igal pool kaasas mobiiltelefon, millega abi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles