Elva uuel keskväljakul pakutakse alates juunist maitseelamusi

Tartu Postimees
Copy
Elva keskväljaku majakestes hakatakse pakkuma toitu.
Elva keskväljaku majakestes hakatakse pakkuma toitu. Foto: Margus Ansu

Elva vallavalitsus leidis avalike konkursside kaudu rentnikud Elva keskväljaku, Arbi järve ja Kesk tänava ärimoodulitesse, mis valmisid eelmise aasta lõpus koos Elva keskväljakuga. Majakestes alustatakse tegevusega juunis.

Elva abivallavanem Mikk Järv ütles, et juba praegu on ilusate ilmadega näha Elva keskväljakul väga palju jalutajaid, kes ootavad, et saaks jalutuskäigule ka midagi kaasa osta. «Usume, et ärimoodulite tegevus elavdab veelgi keskväljaku elu ning annab inimestele võimaluse uut keskkonda veelgi rohkem nautida.»

Kesk tänaval asuvas ärimoodulis hakatakse pakkuma värskelt valminud kooke ja pirukaid. Küpsetisi on võimalik ka kaasa osta ning ette tellida. Kuna apteegi kõrval asuv ärimoodul on kohalikele tuntud kui jäätisekiosk, pakutakse moodulis peale kookide ja pirukate ka itaaliapärast jäätist. 

Elva keskväljakul asub kaks majakest, millest ühes avab uksed pitsakohvik, kus pakutakse käsitööna valmistatud pitsasid ja pirukaid. Samuti on võimalik osta karastusjooke ja jäätist. Keskväljaku teises ärimoodulis jätkab tegevust Männilinna lilled. Nemad pakkusid huvilistele töötube juba ka eelmise aasta detsembris.

Arbi järve purdel asuvas majakeses ootab külastajaid võileivakohvik, kus pakutakse peale võileibade ka smuutisid, piima-jäätise kokteile ning kohvi ja teed. Võileivakohviku valikust leiavad endale sobiva maitseelamuse ka veganid. 

Kõik teenusepakkujad alustavad tegevusega juunikuus ning lepingud on sõlmitud 2022. aasta jaanuarini. Ärimoodulites on võimalik maksta nii sularahas kui ka kaardiga. 

Teenusepakkujad leiti kahe avaliku konkursi kaudu, mis toimusid selle aasta kevadel. Kahel konkursil osales kokku kaheksa huvilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles