Karlova kool saab endale Salme tänava koolimaja

Tartu Postimees
Copy
Karlova kool saab ruumikitsikuse leevendamiseks endise Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi õppehoone aadressil Salme 1a.
Karlova kool saab ruumikitsikuse leevendamiseks endise Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi õppehoone aadressil Salme 1a. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu lubas linnavalitsusel osta Tartu ülikoolilt Salme 1a ajaloolise koolihoone, et lahendada kasvava Karlova kooli pikaajalist ruumikitsikust. Ostuhind on 630 000 eurot.

Praegu õpib Karlova koolis ligi 700 õpilast. Lina 2 koolihoones on 33 klassiruumi ning ruumipuuduse leevendamiseks viiakse õppetööd läbi eri vahetustes või väljaspool koolihoonet. Salme 1a asub Lina tänava koolimaja lähedal ning sinna on võimalik üle viia 7.–9. klassid. 

Tartu ülikooli haridusteaduste instituut kasutab Salme 1a hoonet 2021. aasta sügiseni, siis algab seal remont, et hoone Karlova kooli tarbeks kohandada. 

Kavas on teha korda ja ehitada juurde riietus-, pesu-, klassi- ning tualettruume, lisaks vahetatakse hoone katus ja küttesüsteem. Remont läheb linnale maksma ligi miljon eurot. Tulevikus on plaan korrastada ka kooli murukattega spordiplats. 

Karlova kooli õppetöö Salme 1a hoones peaks algama 2022. aasta sügisel.

Salme tänava koolihoone ehitati 1938. aastal kommertsgümnaasiumi ja kaubanduskooli tarbeks. Läbi aastate on hoones töötanud Tartu õpetajate instituut, Tartu pedagoogiline kool ja Tartu õpetajate seminar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles