Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tabivere õpilased hakkavad tarkust taga nõudma voorte vahel

Copy
Tabivere põhikoolis käivad nii sees kui väljas ehitustööd. Valmiva koolimaja ees on näha künkaid, millest sügiseks saavad muru- ja kummikattega voored.
Tabivere põhikoolis käivad nii sees kui väljas ehitustööd. Valmiva koolimaja ees on näha künkaid, millest sügiseks saavad muru- ja kummikattega voored. Foto: Margus Ansu

Tartu vallas Tabiveres käib uue koolimaja ehitusel nobe töö. Juba viimistlevad ehitajad fassaadi, majas sees krohvitakse, lihvitakse, värvitakse.

Koolimaja ümber on kuhjatud liivalademed, millest valmivad muru- või kummikattega voored. OÜ Kino Maastikuarhitektid eesotsas Karin Bachmanniga on kooli ümbruse kujundamisel saanud inspiratsiooni Vooremaa maastikukaitsealalt ning 1. septembril hakkavadki Tabivere põhikooli õppurid tarkust ammutama voorte keskel.

Kuigi viimasel paaril nädalal on koroonaviirus end Lõuna-Eestis vähe näidanud, oli mõni aeg tagasi oht, et põhikooli ehitus jääb seisma, sest Tabivere hooldekodus tekkis tõsine nakkuskolle ning viirus levis ka Tabivere lähistel Lähtel.

Tagasi üles