Tartus tegutseb lisaks Boltile veel üks tõukerattalaenutus

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Votlride Tartu esinduse juht Arno Humal näitab üht kuuest renditõukerattast.
Votlride Tartu esinduse juht Arno Humal näitab üht kuuest renditõukerattast. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest alates saavad Tartus liiklejad endale rentida Bolt elektritõukeratast, kuid lisaks sellele tegutseb juba mai algusest Tartus veel üks elektritõukerattaid laenutav ettevõte.

Aparaaditehases avas mai alguses uksed Voltride, mis tegeleb peamiselt elektrimootoriga tõukerataste, tasakaaluliikurite, rulade ja monorataste müügiga, kuid muuhulgas rendivad nad välja ka elektritõukerattaid.

Erinevalt Boltist, saab Voltride tõukerattalaenutuses valida kolme mudeli vahel. Bolt rendib praegu väid ühte tõukerattamudelit. Teiseks on Bolt mõeldud Tartu linnas lühikeste otsade läbimiseks, kuid Voltride rendib tõukerattaid ühest tunnist kuni mitme nädalani. Voltride Tartu juht Arno Humal tõi näiteks, et Bolt on nagu takso ja Voltride autorendifirma, kus klient saab ise valida, millise sõiduki ta rendib ning kuhu ta sellega sõidab. Voltride tõukeratast võib igaüks võtta ükskõik millisesse Eesti otsa. Peaasi, et see õigel ajal poodi tagastatakse.

Samas on Voltride põhitööks siiski elektriliikurite müük ja hooldus ning renditavaid elektritõukerattaid on neil vaid kuus. Bolti rattaid on Tartus seevastu juba esialgu julgelt üle saja- «Kui huvi kasvab, saame rentimiseks anda rohkem tõukerattaid,» lisas Humal.

Mis puutub Bolti ja Voltride vahelisse konkurentsi, siis Arno Humala sõnutsi on turg piisavalt suur ning kliente jätkub nii Voltride'ile kui ka Boltile.

«Mõlemad pakume uudset transpordiviisi, mis annab võimaluse olla vabas õhus ning kulutada vähem kütust kui autoga liigeldes,» lisas Humal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles