Tartu esitas kultuuri- ja spordipreemiatele kuus kandidaati

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Raekoda ja Raekoja plats.
Pildil Tartu Raekoda ja Raekoja plats. Foto: Sille Annuk

Linnavalitsus otsustas tänasel istungi esitada Eesti Vabariigi spordipreemia ning kultuuripreemia kandidaatideks kokku kuus väärikat: Alo Ritsing, Endel E. Taniloo, Timo Toots, Mari Vallisoo, Rein Põldme ja Meelis Jukk.

Pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest esitati Eesti Vabariigi kultuuripreemia kandidaadiks koorijuht, helilooja, muusikapedagoog ja meestelaulu ning laiemalt koorikultuuri edendaja Alo Ritsing, teatas linnavalitsus.

Kultuuripreemia elutöö kandidaadiks silmapaistvate loominguliste saavutuste eest otsustati esitada ka kunstnik Endel E. Taniloo.

Väljapaistva loomingulise tegevuse eest 2011. aastal otsustati Eesti Vabariigi kultuuripreemia kandidaadiks esitada kunstnik Timo Toots ning kirjanik Mari Vallisoo.

Riikliku spordipreemia kandidaadiks elutöö eest otsustati esitada spordipedagoog ja treener Rein Põldme ning riikliku spordipreemia kandidaadiks SA Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles