Spordi lühiuudised

Lenel Karu
Copy
Tänavu läbisid Tartu maastikumaratoni virtuaaljooksu inimesed erinevates kohtades üle maailma. Esimest korda läks täies koosseisus rajale ka perekond Vana.
Tänavu läbisid Tartu maastikumaratoni virtuaaljooksu inimesed erinevates kohtades üle maailma. Esimest korda läks täies koosseisus rajale ka perekond Vana. Foto: Jaagup Vana

Maastikumaratoni virtuaaljooksul osales ligi 4000 jooksusõpra

Tänavu kevadel kogu Eesti elu dikteerinud eriolukorra tõttu toimus 38. Tartu maastikumaraton virtuaaljooksuna, mis tõi maikuu esimeste nädalatega eri radadele kokku 3964 inimest, seal hulgas 34 välisriigi harrastaja. Eksootilisemad ja kaugemad jooksukohad olid Argentina, Uus-Meremaa, Austraalia ning USA.

1.–17. maini kestnud virtuaaljooksu neli põhidistantsi tõid loodusesse liikuma 3019 jooksjat ja kõndijat. Lastejooksudest võttis osa 945 last, neist 372 minimaratonil ning 573 kõige pisemate tillujooksul.

Koos perega virtuaaljooksu läbi teinud Janek Vana meenutas, et väga hea oli ise oma tempot sättida ning valida osalemiseks kõige paremini sobiv päev. «Oli täitsa tore üritus, seekord sai oldud toeks ka kõige nooremale pereliikmele, kes võttis kümnekilomeetrise raja ette esimest korda,» rääkis ta.

Põhja-Itaalias rajale läinud Anna Crosignani kinnitas, et virtuaaljooks andis võimaluse pärast liikumiskeeldu proovida midagi uut ning see andis suurepärase elamuse. «Olin üksi ilusal loodusrajal ning liikusin endale sobivas tempos. Ometi tundsin, et olen osake millestki suuremast, sest teadsin, et nagu mina, jooksevad maratoni viiekilomeetrist distantsi veel paljud inimesed, lihtsalt nad teevad seda mujal,» selgitas Crosignani.

Maastikumaratoni virtuaaljooks avas ühtlasi tänavuse Tartu maratoni Kuubiku hooaja, järgmisena leiab aset rattaralli virtuaalsõit 29. maist 14. juunini.

Sügisesse kavandatud Kuubiku üritused loodetakse ellu viia juba tavapärasel viisil. Lenel Karu

Sulgpalli GP-sari tõi Tartusse viis võitu

Tänavune Eesti sulgpalli GP-sari pidanuks lõppema aprillis viimase etapiga Tartus, kuid jäi koroonaviiruse leviku tõttu ära. Eesti sulgpalliliit otsustas panna hooajale punkti nelja etapi tulemuste põhjal.

Meeste üksikmängus krooniti üldvõitjaks 2440 punktiga Mihkel Laanes (SK Triiton), kellele järgnesid klubikaaslane Tauri Kilk ja tartlane Karl Kert (Veeriku Badminton). Naiste üksikmängus kuulutati võitjaks Helis Pajuste (SK Triiton) 2113,3 punktiga ning tema järel olid esikolmikus klubikaaslane Catlyn Kruus ja Triinu Tombak (TSKeskus).

Naiste paarismängus tegid puhta töö tartlannad Hannaliina Piho ja Sale-Liis Teesalu (TÜASK), kes võitsid kolm etappi ning kogusid 1980 punkti. Meeste paarismängus võitsid meistritiitli Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (TÜASK), kogudes kolm esikohta ja 2540 punkti. Segapaarismängus rebisid ennast kolme etapivõidu ja 2540 punktiga esimeseks Kristjan Kaljurand ja Hannaliina Piho (TÜASK). Lenel Karu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles