Jõgeva valla võimukoridorides läks vennatapusõjaks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Senised Jõgeva vallajuhid pakuvad, et käimasoleva võimupöörde taga seisab tuntud riigikogulane ja ettevõtja Aivar Kokk (sedeliga). Arvatakse, et just Kokk hakkab peagi volikogu juhtima. Järgmise vallavanemana nähakse aga ajalehe Vooremaa peatoimetajat Tiit Läänet (paremal). Pilt on tehtud 2017. aasta novembris Jõgeva ühendvalla esimese juhi valimiste aegu.
Senised Jõgeva vallajuhid pakuvad, et käimasoleva võimupöörde taga seisab tuntud riigikogulane ja ettevõtja Aivar Kokk (sedeliga). Arvatakse, et just Kokk hakkab peagi volikogu juhtima. Järgmise vallavanemana nähakse aga ajalehe Vooremaa peatoimetajat Tiit Läänet (paremal). Pilt on tehtud 2017. aasta novembris Jõgeva ühendvalla esimese juhi valimiste aegu. Foto: Marge Tasur

Kui vaadata Jõgeva vallavõimu, siis on pilt viimase nädalaga muutunud selliseks, nagu oleks keegi marjakisselli ja kartulisalati ühte kaussi valanud. See paistab toredasti värviline, aga esimese hooga ilmselt keeruline seedida.

Nimelt teatasid sotsiaaldemokraadid reedel, et lahkuvad Keskerakonna ja Reformierakonnaga moodustatud koalitsioonist. Juba esmaspäevaks moodustati uus, 16-liikmeline võimuliit, kus on esindatud kõik volikokku pääsenud poliitilised jõud. Suur osa neist, tervelt viis liiget, kuulusid ka senisesse koalitsiooni.

Kui eelöeldust võiks järeldada, et kõik volikokku kuuluvad erakonnad ja valimisliidud on võimu juures ning vallas poliitilist vastasseisu justkui polegi, siis tegelikult on esinduskogus ka 11-liikmeline opositsioon, kus on samuti sõbralikult koos nii keskerakondlased, reformierakondlased kui ka üks parteitu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles