Hüljatud rebase­kutsikas leidis kodu

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Emata jäänud rebasekutsikas Elistvere loomapargis. Pildil looma hooldaja Mairi Peiponen.
Emata jäänud rebasekutsikas Elistvere loomapargis. Pildil looma hooldaja Mairi Peiponen. Foto: Sille Annuk

Mai alguses leidsid Jõgevamaal Puurmani lähedal elava pere lapsed tee äärest enda meelest kassipoja. Loomakest kodus vanematele näidates selgus, et tegu on hoopis paarinädalase rebasekutsikaga.

Keskkonnaametit tol hetkel kätte ei saadud, mistõttu võttis pere ühendust Elistvere loomapargiga ja selle töötaja Mairi Peiponen läks kohapeale olukorda hindama. Pärast pikka kaalumist ja loomapargi veterinaariga konsulteerimist võttis Peiponen rebasekutsika kaasa ja pani talle nimeks Roosi.

Ta tõdes, et nii väike rebane üksinda ellu ei jää, ohte on liiga palju. Loomakesele võib saatuslikuks saada külm, teised kiskjad või lähedal asuv sõidutee. Keskkonnaamet andis pika arutelu järel samuti loa, et Roosist võib saada Elistvere loomapargi elanik.

Nüüd on rebasekutsikas umbes viienädalane ja näeb rebase moodi välja. Et Roosi vajab öist toitmist, ööbib ta praegu Peiponeni juures kodus ja päeval jookseb ringi loomapargis. Loomaparki tulijad näevad rebasekutsikat mõne aja pärast. Sellest nädalast töötab Elistvere loomapark tavapärasel moel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles