Direktoriks kandideerijad vaatavad Eesti kirjandusmuuseumi tulevikku (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kolm teadusdoktorit: Anzori Barkalaja, Urmas Sutrop ja Aimar Ventsel
Kolm teadusdoktorit: Anzori Barkalaja, Urmas Sutrop ja Aimar Ventsel Foto: Elmo Riig/Margus Ansu/Alar Madisson/Eesti Kirjandusmuuseum

Eesti kirjandusmuuseumi teadus- ja haldusnõukogu võtab täna ette Anzori Barkalaja, Urmas Sutropi ja Aimar Ventseli, kes esitasid dokumendid, et osaleda konkursil kirjandusmuuseumi direktori ametikoha täitmiseks 1. juulist, tähtajaga viis aastat. Kõik kolm on rohkem või vähem kirjandusmuuseumiga seotud praegu või on olnud varem.

Anzori Barkalaja (52) kaitses 2002 Tartu ülikoolis doktoriväitekirja teemal «Šamanismiteooria arenguvisandeid: Pimi jõe hantide usundilise süsteemi seostest läänemaise maailmapildiga». Ta on viimasel aastal teinud lepingulisi töid: haridusasutustele arengukavakoolitusi, aidanud Tbilisi koolidel arendada ettevõtlusõpet ja Tartu ülikoolil nõustada Tadžiki õpetajakoolituse üleminekut Bologna süsteemile. Praegu osaleb ta projektis, milles Poola, Leedu ja Eesti üldhariduse rahastamise ja õpetajate palgasüsteemide eeskujul luuakse lahendust Ukrainale.

Urmas Sutrop (63) kaitses 1998 Baden-Württembergis Konstanzi ülikoolis doktoritöö teemal «Tajusõnavara eesti keeles: tüpoloogia, ajalugu ja kognitsioon». Ta töötab praegu kirjandusmuuseumi direktori ning Tartu ülikooli antropoloogilise ja etnolingvistika professorina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles