Rattapatrull valvab kesklinnas korda

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Laupäevase patrulli ratastel moodustasid abipolitseinikud Heigo ja Krista.
Laupäevase patrulli ratastel moodustasid abipolitseinikud Heigo ja Krista. Foto: Kristjan Teedema

Abipolitseinikest jalgrattapatrullid alustasid Tartus liikumist juba aprilli lõpul. Nad sõidavad seal, kuhu autoga on keeruline ligi pääseda – kesklinnas, Emajõe ääres, parkides –, valvates avalikku korda ning jälgides viiruspuhangu tõkestamise reeglitest kinnipidamist.

Tartu jaoskonna politseikapten Kaido Iste märkis, et jalgrattapatrullides osalemiseks on huvi üles näidanud kümmekond abipolitseinikku. Esialgu on rattapatrullid planeeritud nädalalõppudele, aga kui põhjust, siis hakkab nägema neid ka nädala keskel.

«Sel nädalavahetusel kaamerasilma ette sattunud abipolitseinikel oli seljas politsei tavavorm, kuid edaspidi peaks linnapildis silma hakkama oluliselt kollasemas vormis korravalvurid,» rääkis Kaido Iste. Tartu linna toel on jalgratastel abipolitseinikud saanud endale nimelt erksavärvilise vormi, mis neid kaasliiklejaile hästi nähtavaks teeb ning ka halva ilma eest paremini kaitseb.

Rattapatrull Küüni tänaval.
Rattapatrull Küüni tänaval. Foto: Kristjan Teedema

«Viimastel aastatel on rattapatrulli Tartu linnas enda kanda võtnud just abipolitseinikud, ent vajaduse tekkides saavad seda tööd teha ka politseinikud,» lisas ta.

Lõuna prefektuuris on ühtekokku 370 abipolitseinikku, neist 131 annavad panuse Tartumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles