3000 noort tegi täna sisseastumiskatsed gümnaasiumisse

Tartu Postimees
Copy
Ühiskatsed Jaan Poska gümnaasiumis 2017. aastal. Tänavu toimuvad katsed interneti vahendusel.
Ühiskatsed Jaan Poska gümnaasiumis 2017. aastal. Tänavu toimuvad katsed interneti vahendusel. Foto: Margus Ansu

Koostöös Tartu koolidega digitaliseeris Innove gümnaasiumitesse sisseastumiskatsete korraldamiseks testid, mille võtsid kasutusele 20 gümnaasiumi üle Eesti. Täna tegi e-sisseastumistesti gümnaasiumisse ligi 3000 õpilast.

Testi loomise algatasid viis Tartu kooli, kuhu toimusid täna ühised e-sisseastumiskatsed. Hugo Treffneri gümnaasiumi, Miina Härma gümnaasiumi, Jaan Poska gümnasiumi, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi ja Tamme gümnaasiumi kandideeris kokku üle 1600 õpilase, kes eksamite infosüsteemis (EIS) lahendasid matemaatika ja eesti keele e-ülesandeid. 

Jaan Poska gümnaasiumi direktori Helmer Jõgi sõnul tekkis eriolukorrast tingitud vajaduse pinnalt Tartu gümnaasiumide ja Innove vahel viljaka koostööna edumeelne lahendus gümnaasiumikatseteks. «Loodan, et selle aasta erandist saab järgnevateks aastateks norm ja pabertestid kaovad peagi ajalukku,» tõdes Jõgi.

Lisaks ülaltoodud viiele koolile kasutasid Tartu koolide ja Innove koostöös ning HITSA toel valminud testi täna veel 15 gümnaasiumi üle Eesti. Nende seas olid Tallinnas kolme kooli ühiskatsed korraldanud Jakob Westholmi gümnaasium, Kadrioru Saksa gümnaasium ja Tallinna ühisgümnaasium. Lisaks kasutasid testi veel viis Tallinna gümnaasiumi. Uudsete e-sisseastumistestide sooritamisega pääseb ka Võnnu, Luunja ja Kallavere keskkooli, Kanepi, Tamsalu ja Rapla gümnaasiumi ning Keila kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles