Kogudused peavad kirikutes taas täies ulatuses teenistusi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jumalateenistus Tartu Peetri kirikus 17. mail. Kantslis peab jutlust õpetaja Ants Tooming.
Jumalateenistus Tartu Peetri kirikus 17. mail. Kantslis peab jutlust õpetaja Ants Tooming. Foto: Raimu Hanson

Eriolukorra leevendused on lubanud kogudustel taas kirikutes jumalateenistusi pidada. Tartu Peetri kogudus tegi seda eesotsas õpetaja Ants Toomingaga täna täies ulatuses üle kahe kuu esimest korda, kuigi veel ilma armulauata. «Seni, kuni kestab viiruseoht, seame armulaua vaid suurematel pühadel, nagu oli kombeks vanadel aegadel,» teatas õpetaja Tooming koguduse liikmetele.

Tänasel teenistusel ootas kirikusse tulijaid uksel desovahend. Kirikuvanemad olid jaotanud lauluraamatud vastavalt kehtestatud piirangunõuetele pingiridade otstesse. Õpetaja Tooming ütles kantslist, et pärast jumalateenistust tuleb lauluraamat jätta samale kohale. 50–60 kirikulist järgisid omavahelist kaugust, kui nad ei olnud just pered, sisenedes, teenistuse ajal ja väljudes.

Kogu eriolukorra ajal on kirik olnud siiski kõikidel pühapäevadel avatud ja õpetaja pidas ka palvusi, kuid kogudust kokku ei kutsutud. Küll aga läkitas õpetaja koguduse liikmetele e-postiga kirju, millele oli lisatud video pühakirja lugemisest.

Esimene armulauaga teenistus Peetri koguduses on nelipühade esimesel pühal, 31. mail. Siis on ka koguduse kevadine leeripüha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles