Abilinnapea: peaksime sadamaraudtee koridori kasutust uuesti mõtestama

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Endise sadamaraudtee ja Võru tänava ristumiskoht. Kas raudteekoridorist peaks saama uus autotänav, promeneerimise ala või kiire rattamagistraal?
Endise sadamaraudtee ja Võru tänava ristumiskoht. Kas raudteekoridorist peaks saama uus autotänav, promeneerimise ala või kiire rattamagistraal? Foto: Margus Ansu

Endise Tartu sadamaraudtee koridori kasutus tulevikus tuleks uuesti mõtestada, sest Ropka silla rajamist takistavad Natura ala reeglid ja selle järele pole ka pakilist vajadust, kuivõrd Ihaste sild ja Sõpruse sild on liiklusele piisavad, leidis Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

«Elu on linnas pidevas muutumises. See visioon, mis oli sadamaraudteega kümme või kakskümmend aastat tagasi, ei pruugi tänasel päeval olla enam kõige parem ja õigem visioon,» ütles Tamm. «Kindlasti peaks praegu olema meie seisukoht selline, et meile on avanenud vaba maa, selle koridori peaksime võtma mõtteharjutusena arutusele. Tuleb mõelda, mida me sellest koridorist soovime, ja mitte olla kinni selles, mida on sinna kavandatud.»

Milleks ja kellele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles