Lastekunstikool näitab graafikat, mille väljapaneku sulges kaheks kuuks koroona

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Piret Viirpalu ühel kunstinäitusel.
Piret Viirpalu ühel kunstinäitusel. Foto: Sille Annuk

Peaaegu kõik Tartu lastekunstikooli õpetajad ja teisedki töötajad on igal aastal välja pannud ühise näituse oma loomingust. Seekord väljendasid nad ennast kunstnikust õpetaja Enn Tegova õhutusel graafikas. Pildid said seinale märtsi alguses, kuid juba nädala pärast tuli uksed sulgeda, sest väljas näitas hambaid koroona.

Nüüd teatas lastekunstikooli direktor Piret Viirpalu, et graafikanäitus «Tagasihoidlik koosviibimine» on koolimajas (Tiigi 61) vaatajaile taas avatud, kuid mitte enam kaua – 29. maini esmaspäevast reedeni kell 14–18. Huvilised peavad lihtsalt ukse taga kella laskma ja siis pääsebki näitust vaatama. Seesama väljapanek on veebis.

Graafika on valitud ühiseks väljendusvahendiks paaril põhjusel. Kõigepealt – kunstnik Kalli Kalde tegi koolituse uutest tehnikatest, mille hulka kuulub ka mokulito. «Ta ütles, et see on vaese mehe litograafia – ei ole vaja litokivi, vaid seda tehakse vineeri pealt,» rääkis direktor.

Teiseks – lastekunstikooli Jakobi tänava majja on õppeaasta alguses taas sisustatud graafikaklass. Nüüd saab sealgi graafikatunde teha.

Sealsamas Jakobi 52 tegutseb galerii, mille uus galerist Helena Aadli on ametis möödunud aasta augustist. Ta korraldab näitusi teisteski kohtades, näiteks linnaraamatukogus.

Uus on ka Tartu lastekunstikooli väljanägemine veebis ja mujal. Selle autor on Pallase meedia- ja reklaamikunsti eriala eelmise aasta lõpetaja Martin Allmaa, kelle lõputööna kooli uus visuaalne identiteet sündiski. Uues kuues veebilehel on kirjas seegi, et Tartu lastekunstikool on vanim kunsti-huvihariduskool Eestis ning et seal saab süvendatult õppida mitmeid kunstiaineid alates joonistamisest ja maalimisest fotograafia ja tänavakunstini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles