Politsei viis Võru tänava majas läbi narkoreidi

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Narkoreid Võru tänaval.
Narkoreid Võru tänaval. Foto: Kristjan Teedema

29. aprillil pidasid Lõuna prefektuuri narkopolitseinikud ühes kiirreageerijatega Tartus Võru tänava eramus kinni kaks meest, keda kahtlustatakse suures koguses narkootilise aine käitlemises. Kuriteo täpsemad üksikasjad selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

«Vaatamata sellele, et politseil oli eriolukorras lisaülesandeid, oli meie eesmärk paralleelselt seegi, et politsei tavatöö erakordse olukorra tõttu katkeda ei tohi,» ütles Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kristjan Tommingas.

Politseoperatsioon Võru tänaval.
Politseoperatsioon Võru tänaval. Foto: Kristjan Teedema

«Politsei kohustus on olla inimeste jaoks olemas ja tulla appi siis, kui abi vajatakse. Nii jätkasid ka narkopolitseinikud maksimaalselt kuritegude ennetamise ja uurimisega ning nende kahe narkokurjategija kinnipidamine on ehe näide sellest, et mistahes olukorra ajal võitleb politsei paralleelselt nii viirusepuhangu kui ka narkokurjategijatega,» selgitas Tommingas.

Politseoperatsioon Võru tänaval.
Politseoperatsioon Võru tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Kinni peetud 34 ja 32 aasta vanuseid mehi on mõlemat samasuguste narkokuritegude eest karistatud. «Kuna üks neist on jätkanud kuritegude toimepanemist katseajal, mille kohus määras talle eelmiste kuritegude eest mõistetud karistusest tingimisi vabastamisel, taotlesin kohtult tema vahistamist,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Jane Pajus.

Politseoperatsioon Võru tänaval.
Politseoperatsioon Võru tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohtu eeluurimiskohtunik rahuldas prokuröri taotluse. Teise mehe vahistamist prokurör ei taotlenud ning ta vabastati 48 tunni möödudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles