Ahhaa teaduskeskus avab taas uksed

Tartu Postimees
Copy
Merihobukesed AHHAA-keskuses
Merihobukesed AHHAA-keskuses Foto: Teaduskeskus AHHAA

Esmaspäevast saab taas külastada kahte Ahhaa näitusesaali ja teaduspoodi, kolmandas saalis valmistutakse uue foobianäituse avamiseks.

Ahhaa juhatuse liige Pilvi Kolk rääkis, et eriolukorra tõttu piiratakse esialgu külastajate arvu ja järgitakse kõiki ohutusnõudeid. «Ahhaa pindalast tulenevalt tohib meie majas viibida korraga 300 külastajat. Meie töötajad puhastavad eksponaate iga kahe tunni järel, ka on keskus varustatud desinfitseerimispunktidega,» selgitas ta.

Pilvi Kolk ütles, et 18. maist on külastajatele avatud püsiekspositsioon, sealhulgas laste suur lemmik veemaailm. Ka tegutsevad teaduspood ja keskuse teisel korrusel asuv kohvik Newton. «Meie uus näitus «Ahhaa, foobiad!» lükkus eriolukorra tõttu veidi edasi ja avatakse 5. juunil,» lisas ta.

Kolk ütles, et külastajate arvu täpsemaks hindamiseks on ajutiselt peatatud e-piletite müük. Grupikülastusi ja sünnipäevapidusid saab broneerida kuni kümneliikmelistele rühmadele.

Ahhaa juhatuse liige rääkis, et piirangute ajal ei viida läbi töötube ning ei toimu etendusi teadusteatrisaalis ja planetaariumis, kus külastajad peaksid tihedalt koos viibima. «Selle asemel rõõmustame külastajaid põnevate demokatsetega meie suurimas, tehnoloogiasaalis, kus nii katsete läbiviijad kui ka publik saavad ohutus kauguses viibida,» kinnitas Kolk.

Kõik Ahhaa külastajad saavad soovi korral varustada end keskuse fuajees kinnaste ja näomaskidega. Keskuse personal kutsub kõiki üles 2+2 reeglit järgima ja piirangutest kinni pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles