Õuehooaeg algab Tartu vanalinnas uute pinkidega (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu Raekoja platsile paigaldatakse uued pingid ja prügiurnid, mis toetavad ja täiendavad ümbritsevat vanalinnamiljööd.
Tartu Raekoja platsile paigaldatakse uued pingid ja prügiurnid, mis toetavad ja täiendavad ümbritsevat vanalinnamiljööd. Foto: Natali M. Ernits

Tartu Raekoja platsile paigaldatakse uued pingid ja prügikastid, mis toetavad ja täiendavad ümbritsevat vanalinnamiljööd. Pingid on valminud jätkusuutlikust ja vastupidavast materjalist, et linlased saaksid uut mööblit võimalikult pikalt nautida.

«Pinkide puitosade asemel on kasutatud looduslikku päritolu tehismaterjali, mille koostises on riisikestade jäägid, sool ja mineraalõli. Tehismaterjal vanub loomulikult ja looduslikult, aga seda on väga kerge hooldada,» selgitas linnakujunduse spetsialist Anna-Liisa Unt.

Uutel pinkidel on seljatoed ning osal pinkidel ka käetoed, et väljaku ääres oleks mugav istuda. Vanalinna südame ajaloolist tähtsust ilmestavad prügikastide külgedele valatud linnavapi kujutised.

Kokku paigaldatakse linnasüdamesse 15 uut pinki, nendest kaks asuvad raekoja taga, kus linlased saavad nautida Ülikooli tänava uuendamise käigus tekkinud jalakäijate lisaruumi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles