Pallase üliõpilane pälvis rahvusvahelisel konkursil esikoha

Tartu Postimees
Copy
Marge Alliku gobelään.
Marge Alliku gobelään. Foto: Signe Milkov

Kõrgema kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna kolmanda kursuse üliõpilane Marge Allik pälvis rahvusvahelisel tudengite gobeläänikonkursil American Tapestry Alliance Student Award peapreemia. 

Ülemaailmsel tudengite konkursil osalemiseks tuli 15. aprilliks esitada vähemalt kolme gobelääni fotod, autoritekst ja andmed. Žürii valis tänavu peapreemia vääriliseks Marge Alliku gobeläänide seeria ICE I-III (Jää I-III).

Marge Allik on oma töid iseloomustanud nii, et need sünnivad käesolevast ajahetkest. «Olukord maailmas sunnib aega veetma rohkem looduses ja nautima sealset vaatemängu,» selgitas Allik. «Loodus on imeline kunstnik, kes mängleva kergusega maalib kauneid mustreid maale, veele ja õhku. Oska ainult märgata,» ütles ta lisades, et praegune sunnitud maha astumine igapäevaselt karussellilt toob fookusesse lihtsad ja loomulikud asjad ning vajadused. «Loodus õpetab meid taas nautima ja hindama enda loodut. Minu tööd on inspireeritud kevadisest loodusest. Ajast, kus päevane päike tõukab loodust liikuma ja öine külm sunnib taas tarretuma. Sellistel hommikutel võib tardunud veesilmadel näha kõige kaunemaid maalitud mustreid pakkumas täiuslikku esteetilist naudingut. Need teosed on imelised ja siiski vaid ajutised, piirdudes mõne lühikese tunniga, et seejärel kaduda igavikku ning taas ilmuda oma kordumatus vormis.»

Konkursi žürii tõstis Marge Alliku tööde puhul esile kõrget tehnilist taset ja väga head kavandi edasi andmise oskust gobelääntehnikas. Esikohaga kaasneb rahaline preemia ja võimalus tutvustada oma loomingut American Tapestry Alliance veebilehel ja uudiskirjas. Marge Alliku tööde kohta saab rohkem infot siit.

Sel aastal osales konkursil oma töödega neli Pallase kolmanda kursuse tekstiilitudengit, osalenute töid tutvustavad artiklid avaldatakse veebilehel augustis 2020. Tööd valmisid professor Aet Ollisaare juhendamisel kolmanda kursuse õppeaine «Piltvaip. Erialaprojekt» raames. 

Möödunud aastal jõudis konkursi nominentide sekka Pallase üliõpilane Mari-Triin Kirs gobelääniga «Kodu». 

American Tapestry Alliance korraldab rahvusvahelist üliõpilaste konkurssi alates 2006. aastast, kõigi võitjate töödega saab tutvuda organisatsiooni veebilehel. Varasematel aastatel on esikoha pälvinud USA, India, Läti, Suurbritannia, Lõuna-Korea, Kanada ja Austraalia üliõpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles