Kogo galerii avas taas väljapaneku, kus kummitus näitab hambaid

Tartu Postimees
Copy
Kogo galeriis näitab kummitus hambaid.
Kogo galeriis näitab kummitus hambaid. Foto: Marje Eelma / Kogo galerii

Kogo galeriis, mis tegutseb Aparaaditehases (Kastani 42), on galerist Liina Rausi teatel taas avatud skulptori ja installatsioonikunstniku Eike Epliku isikunäitus «Biomass – kummitus nurgas», mida saadab Mehis Heinsaare tekst «Elusamus».

Eplik on loonud kogu galeriid hõlmava installatsiooni, mis koosneb eri materjalidest (savi, portselan, metall, leiud, pudu) tehtud objektidest.

«Kummitus nurgas on jõuetu, kuid näitab siiski hambaid. Näitusesaalis valitseb imeline harmoonia,» lisas galerist. «Heinsaare tekst annab võimaluse mõtiskleda pingest ja tasakaalu leidmisest praktilise ning uitava, hajusa, fantaasiaid äratava meeleolu vahel.»

Tartus on kunst ja kirjandus tihedalt põimunud ning seeläbi on sündinud nii omapäraseid loojaid kui ka põnevaid koostöid. See ajendas Kogo galeriid tegema kunstnikule ettepaneku kaasata näitusele ka üks eesti kirjanik või luuletaja. Eplik valis Heinsaare. Valik on galeristi sõnul igati õigustatud: mõlemad on julged ja isepäised loojad, kummagi looming sünnib tugevast sidemest keskkonna ja loodusega, samuti iseolemisest.

Näitus sai valmis vahetult enne eriolukorra kehtestamist ning on nüüd 30. maini taas avatud. 6. maist alates oli võimalik teha eelregistreeritud privaatkülastusi. Karantiini ajal on Kogo galerii teinud näitusest Instagrami postitusi.

Osa Eike Epliku näitusest.
Osa Eike Epliku näitusest. Foto: Marje Eelma / Kogo galerii
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles