Fotod sündmuskohalt ⟩ Elva vallas 59-aastase mehe tapmise tõttu kinni peetud mehed on kaksikvennad (8)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Lõuna prefektuur sa eile õhtul väljakutse tulistamisega päädinud sündmusele Elva valda Neemiskülla Kuudi tallu. Politseinikud leidsid sealt eest 59-aastase mehe, keda oli tulistatud jahirelvast ja kes suri sündmuskohal.

Teade tulistamisest laekus politseile teisipäeval kell 18.11. Väljakutse peale käivitati operatsioon, millesse kaasati lähedal asunud patrullekipaažid, kiirreageerijad ning eriüksus K-komando. Kuna korrakaitsjatel polnud teada, mis olukord talumajas valitseb, suleti esmalt kõik ümbritsevad teed ja ligipääsud, et vältida ohtu teistele inimestele.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba selgitas, et läbimõeldud tegevusplaan on sellistes olukordades politseile ülioluline, et välistada ettearvamatu käitumisega tulistajast kellelegi ohuks olemist.

Sündmuskohal leidsid politseinikud maja hoovist kuulihaava saanud 59-aastase mehe, kes samas kahjuks suri raske vigastuse tagajärjel. Politsei pidas sündmuskohal kinni kaks 53-aastast meest, keda kahtlustatakse raskes kuriteos.

Kolmapäeva lõuna ajal andis maja hoovis tapatööst endiselt märku vereloik auto kõrval murul. Seal oligi eelmisel õhtul jahirelvast tulistatud 59-aastast meest.

Anonüümseks jääda soovinud naabri sõnul elasid majas, mille hoovis tulistamine toimus, kaksikvennad Theo ja Riho Varblane. Naabri sõnul olid nad tavalised inimesed ning tema teada on üks vendadest ning nende isa jahimehed.

Sellele, et majas on armastatud napsu võtta, viitasid kuriteole järgnenud päeval hoovis siin-seal vedelenud viina-, rummi- ja õllepudelid. Ka kinnipidamise hetkel olid olnud vendadel alkoholi tarvitamise tunnused, kuid mis täpselt juhtus pole veel selge. Toimunu üksikasjad selguvad juurdluse käigus.

«Millised sündmused täpselt eelnesid mehe traagilisele surmale, selgitasid politseinikud sündmuskohal, ning kõik nüansid selguvad alustatud kriminaalmenetluse käigus,» ütles Turba.

Politsei alustas juhtunu asjus menetlust tapmise paragrahvi alusel ja seda juhib ringkonnaprokuratuur. Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja sõnul on 59-aastase mehe tapmises kahtlustatavatena kinni peetud 53-aastased kaksikvennad ning prokurör taotleb hetkel kogutud info pinnalt kohtult ka kahtlustatavate vahistamist. Ühele vendadest kuulus esialgsetel andmetel ka relv, millest tulistati. Politseile teatas sündmusest ühe kahtlustatava lähedane. Seda aga, mis täpselt niivõrd traagilise sündmuseni viis, mis seosed meestel omavahel olid või milline roll oli sündmuses kummalgi kahtlustataval, on veel vara öelda.

Prokuratuur avaldab hukkunu lähedastele kaastunnet ja paneb kõikidele südamele, et alkohol ja tulirelvad tuleb hoida teineteisest nii kaugel kui võimalik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles