Miks jäi Eesti Orjanduslik Partei muusikasse ega pürginud riigikokku (3)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Rosta Aknad pidas mais 1992 Tartu kesklinnas tribüünil Eesti Orjandusliku Partei teist kongressi. Pildil on Riho Gross (paremalt, kitarr), Peeter Jaska (bass), Ove Maidla (trummid), Erik Sakkov (klahvpillid) ja Peeter Volkonski (vokaal).
Rosta Aknad pidas mais 1992 Tartu kesklinnas tribüünil Eesti Orjandusliku Partei teist kongressi. Pildil on Riho Gross (paremalt, kitarr), Peeter Jaska (bass), Ove Maidla (trummid), Erik Sakkov (klahvpillid) ja Peeter Volkonski (vokaal). Foto: Margus Ansu/ERMi fotokogu

Täna õhtul 30 aastat tagasi, 13. mail 1990 lõhestas ingellikus rahus elava Tammelinna vaikust USA trash metali bänd Death Angel. Eesti muusikaloole olulisem on samal õhtupoolikul enne ameeriklasi sealsamas staadionile üles seatud laval Tartu 12. muusikapäevade kavas ansambli Rosta Aknad kontsert, sest see oli ühtlasi Eesti Orjandusliku Partei avamiskongress, nagu kuulis rokimeelne publik.

Mis on partei suurimad saavutused 30 aasta jooksul? «Eesti Orjandusliku Partei kõige suurem saavutus on see, et – nagu näha – seda pole unustatud,» ütles Rosta Akende laulja ja helilooja, partei looja Peeter Volkonski.

On raske unustada midagi, mis on salvestatud plaadile: Inglikala Grupp andis aastal 2007 välja karbi, milles on brošüürile lisaks DVD ja kaks CDd. Komplekti nimi on «Rosta Aknad». Muu hulgas leidub seal ka Eesti Orjandusliku Partei asutamiskongressi salvestis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles