Virtuaalsel maastikumaratonil lähevad rajale jooksusõbrad üle kogu maailma

Lenel Karu
Copy
Mullu startisid Tartu maastikumaratonil jooksusõbrad koos, sel korral läks igaüks oma valitud rajale nii Eestis kui ka piiri taga.
Mullu startisid Tartu maastikumaratonil jooksusõbrad koos, sel korral läks igaüks oma valitud rajale nii Eestis kui ka piiri taga. Foto: Sille Annuk

Mai esimesel päeval algas esimest korda virtuaalne Tartu maastikumaraton, mis andis jooksusõpradele võimaluse tossutaldu kulutada ka eriolukorras. Huvi ürituse vastu tekkis ka välisriikide kodanikel ning kodumaast kaugemal tuli rajale minna mõnel eestlaselgi, kes koroonaviiruse tõttu on piiri taha jäänud.

Üks neist Eesti jooksusõpradest oli 56-aastane Urmas Telling, kes võttis tänavu 24 kilomeetri läbimiseks raja ette Soomes Kirkkonummis. Tellingu esimene osalemine Tartu maratoni üritustel on kirjas 1984. aastast, kui ta läbis suusamaratoni 60 kilomeetrit.

Tänavu registreeris ta end koos abikaasaga mitmetele kevadistele ja suvistele spordiüritusele. Kuni koroonaviirus kõik pea peale keeras. «Ma plaanisin ikka Eestis joosta, aga koroonaviiruse tõttu kujunesid asjad teisiti. Aga kindel oli see, et jooksmata ei jää,» ütles Telling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles