Fotod ⟩ Riia-Vaksali ristmiku ümberehitus tekitab ummikuid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Suure liiklusega Riia ja Vaksali ristmikul peab arvestama pikaajaliste muudatustega, sest AS TREV-2 Grupp ehitab ristmikku ümber. See on sealkandis toonud kaasa aga ummikuid.

Täna pool tundi enne kella 13 ehk isegi mitte tipptunnil Tartu Postimehe tehtud katse läbida autoga Riia tänava lõik Kastani tänavast Vaksali tänavani võttis ligikaudu 10 minutit ehk märgatavalt kauem kui enne remonditöid. On põhjust arvata, et tipptunnil võtab sama vahemaa läbimine kauemgi.

Tartu teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski sõnul oli esmaspäev esimene  suuremate ümberkorraldustega päev ristmikul, sestap on täna-eile tekkinud ka rohkem ummikuid. Lužetski avaldas lootust, et ummikuid jääb vähemaks, kui inimesed harjuvad sõitma teistkaudu, ent ühe leevendava meetmena jäävad kollaselt vilkuma Lembitu ja Kastani tänava foorid. Nii peaks Lužetski hinnangul autod kiiremini liikuma pääsema. «Peame arvestama ka jalakäijatega, neil on ka vaja otse üle Riia tänava saada,» lisas ta. Üldiselt soovitab Lužetski autojuhtidel Riia-Vaksali ristmikku vältida. Ta lisas, et autojuhid on hakanud ennast remonditava ristmiku kandis rohkem bussirajale pressima, see aga pole lubatud. «Ühistransport on prioriteet ja peab sõitma kindlat marsruuti ning jõudma õigeks ajaks peatusesse, autojuhid saavad teise tee valida,» lisas ta.

Riia-Vaksali ristmiku ümberehitus käib 2022. aasta alguseni. Selle aja jooksul uuristatakse raudteetammi kaks kergliiklustunnelit ja üle Riia tänava rajatakse kergliiklusviadukt. Ka tuleb ristmikule valgusfoor. Liiklejatel tuleb arvestada sellega, et väiksemad või suuremad piirangud kehtivad seal kogu ehituse vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles