Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Politseinikud tabasid traktori roolist purjus mehe, kes oli teel viina järele

Copy
Joobes sõidukijuht. Pilt on illustratiivne.
Joobes sõidukijuht. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeva õhtupoolikul kõrvaldasid politseinikud Peipsiääre vallas roolist traktoristi, kes oli raskes joobes ning kel puudus juhtimisõigus. Lisaks oli registreerimata ka tema sõiduvahend.

Eile õhtupoolikul kella 18 paiku märkasid Tartumaal Peipsiääre vallas liiklusjärelevalvet teinud politseinikud enda ees liikumas registreerimismärkideta traktorit T40. «Politseinikud otsustasid sõidukit kontrollida ning andsid peatumismärguande. Juht peatas sõiduvahendi tee ääres ning traktoristi kontrollimisel tuvastasid politseinikud, et sohver on raskes joobes. Lisaks puudus tal ka juhtimisõigus,» rääkis Tartu patrulltalituse välijuht Maido Kolk.

Välijuht lisas, et 64-aastasel mehel ei lubatud edasi sõita ning ta toimetati otsejoones arestimajja. «Kuigi raskes joobes mees oma seisundi tõttu ümbritsevat hästi ei tajunud ning ka tema kõne oli segane ja vaevaline, selgitas ta siiski politseinikele, et oli traktoriga mõni aeg tagasi kodust sihilikult poodi viina järele sõitnud, sest viimane oli majapidamisest otsa saanud,» kirjeldas Kolk mehe põhjendamatuid õigustusi ohtlikule käitumisele.

«Traktoristi seisundi ning reaktsioonivõime tõttu on puhas õnn, et tema teekond mõne teekraavi või vastutuleva sõiduki asemele politseinikega ristus ning ohtlik juht sai enne hullema juhtumist liiklusest kõrvaldatud,» rääkis politseinik. Ta kutsus seejuures ka kaasliiklejaid teedel toimuvat märkama ning kahtlaselt sõitvatest juhtidest ikka häirekeskusele teada andma.

Tänavu on politseinikud üle kogu Lõuna-Eestis tabanud 550 joobes juhti, neist umbes 200 Tartumaal.

Tagasi üles