Tartu koolipoisid võistlesid end teadussaate finaali

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Endised võistkonnakaaslased Riko Piirisild (vasakul) ja Uku Andreas Reigo on teadussaate «Rakett 69» finaalis konkurendid.
Endised võistkonnakaaslased Riko Piirisild (vasakul) ja Uku Andreas Reigo on teadussaate «Rakett 69» finaalis konkurendid. Foto: Rakett 69

Laupäeva õhtul oli võimalik ETV vahendusel jälgida, kuidas kolm nupukat noormeest heitlesid teadussaate «Rakett 69» finaalikohtade nimel. Finaali võistlesid end Tartu koolides õppivad noormehed: Hugo Treffneri gümnaasiumi abiturient Riko Piirisild ning Miina Härma gümnaasiumi kümnendas klassis käiv Uku Andreas Reigo.

Mõlemad alustasid teadussaates tiimikaaslastena, kuid nende teekond finaali on olnud erinev. Riko Piirisild langes ühe ebaõnnestunud duelli järel saatest välja, kuid sai kõigi väljalangenute vahel peetud lohutusvoorus saatesse tagasi ja on nüüd finaalis.

Seevastu Uku Andreas Reigo ei pidanud kordagi väljalangemisvoorus edasipääsu eest võistlema. Alles poolfinaalis sattus ta väljalangemisvooru, kus tal õnnestus alistada Tartu ülikoolis informaatikat õppiv Kaarel Vesilind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles