Antonio Stradivari tšello koopial kõlas Saint-Saënsi «Luik»

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Margus Riimaa ja Olja Raudonen mängisid kaamera ees niisama keskendunult ja sama suure pühendumusega, nagu oleks saal publikust pungil.
Margus Riimaa ja Olja Raudonen mängisid kaamera ees niisama keskendunult ja sama suure pühendumusega, nagu oleks saal publikust pungil. Foto: Marlene Altmäe

Tšellist Olja Raudonen korraldas Tartu ülikooli aulas ühe oma ärajäänud kontserdi asemel Camille Saint-Saënsi pala «Luik» salvestuse ning pühendas selle koos pianist Margus Riimaaga kõigile klassikalise muusika esitajaile ja publikule, kes ei ole saanud kontserdisaalides kohtuda üle kahe kuu.

Pala valikut põhjendas Olja Raudonen nii, et mida rohkem oli ta sunnitud kodus olema, seda enam igatses hing luua ilusat, see soov oli tingitud nii eriolukorra kurbusest kui kogu draamast, mida see interpreetidele tähendab.

Olja Raudoneni ​Itaalia meistri Guiseppo Gobetti 300-aastane pill on sel hooajal olnud remondis. See, kui interpreet peab oma pillist pikemat aega eemal olema, mõjub ta kehale ja vaimule laastavalt. «Ilma pillita jäin haigeks,» ütles Olja Raudonen. «Ma pidin kiiresti asuma uut pilli otsima, et oma elu päästa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles